donderdag 18 mei 2017

Wat moesten we zonder jullie beginnen!

De Katwijksche Post, 12 september 2006

In alle woordenboekjaren, vanaf 2005 tot nu, hebben we veel gehad aan De Katwijksche Post. De krant was altijd gul met het plaatsen van onze oproep 'Weet u wat dit betekent?', waarna dan een woord of uitdrukking in het Katwijks volgde, waarop de lezer kon reageren. Het heeft ons veel materiaal opgeleverd. Honderden mailtjes van heel veel aardige mensen hebben we doorgewerkt. Allerlei papieren kregen we toegestopt, lijstjes, schriftjes, boodschappenbriefjes, die mensen soms bijhielden op de keukentafel en als ze vol waren naar ons opstuurden. Iedereen heel erg bedankt daarvoor! Intussen hebben we bijna alles wel. Daarom doen we het dit jaar ietsje anders met ons verzoek in de krant. We noemen iets in het Katwijks en de week daarop volgt dan het antwoord en is er weer een nieuwe vraag.


Bert van der Meij maakte bij de oproep tekeningetjes van Kappie, de aan wal geraakte zeekapitein uit de gelijknamige strip, waarvoor we iedere week, al sinds 2001, of nog een jaartje eerder, de vertaling doen. Door het tekeningetje was de oproep goed zichtbaar.


Toen we ruim een jaar bezig waren aan het woordenboek, figureerden we zelf ook eens in een Kappie-strip. Je ziet ons werkend aan het woordenboek, terwijl Dicky, de vrouw van Jaap, met de versnaperingen binnenkomt. Zo gaat het al 12 jaar lang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten